+359 88 6 85 22 78
+359 88 6 85 22 98
Пон – Пет : 9:00 -1700

Консулт

Когато погледнем една красива градина, не винаги си даваме сметка колко важно е симетричното разположение на съставящите я растения. Не всеки може да оцени колко ценно е видът, формата и височината на цветята да са правилно изчислени и хармонично подредени.

Важно е да се знае кое кога и в какъв цвят цъфти, за да не остава градината по никое време без красивите гледки на обкичени в уханен цвят храсти и цветя. Можем да Ви помогнем при избор на растителните видове според особеностите на терена и избраните кътове. Да изберем видове за слънце или за сянка, влаголюбиви или устойчиви на суша.

Има множество аспекти, които трябва да бъдат съобразени. Растенията са част от живата природа, а не просто предмет, който се поставя някъде за красота. За да живеят и радват нас хората, растенията изискват компетентно отношение и грижа. Това е важно не само от гледна точка на естетиката във Вашата градина, а е и есенциално за здравето на вашия зелен кът.

Снимките по-долу показват друга важна процедура, по която имаме богат опит и гъвкави решения – вертикулиране на тревната площ. Това е специфичен процес, при който ръчно или с вертикулатор се извлича сухата и мъртва трева от основата на тревния килим. Този отпадъчен слой, формиращ се с течение на времето, спира свободния достъп до почвата на вода и хранителни вещества, затруднява въздухообмена и възпрепятства нормалното развитие на тревата. Вертикулирането два пъти годишно помага на водата, въздуха и торовете да достигат по-лесно до кореновата система на тревата, стимулира растежа й, премахва излишните плевели и намалява бъдещото им развитие.

Ние с удоволствие ще Ви кажем всичко това!